Labyrint zorg

Labyrint biedt zorg op maat. Wij proberen uw zorgvraag zo passend mogelijk in te vullen bij uw wensen, of dit nu begeleiding, persoonlijke verzorging of huishoudelijke hulp is. Maar ook kunnen wij helpen met schuldhulpverlening, belangenbehartiging, psychosociale hulpverlening, mediation of als autisme- of kindercoach. Wij zijn werkzaam in de regio's Rotterdam, Den Haag en omstreken.

Persoonsgebonden budget

Wat is het verschil tussen een persoonsgebonden budget (PGB) en zorg in natura?

Met een persoonsgebonden budget (PGB) bepaalt u zelf wie uw zorgverlener wordt. Bij zorg in natura bepaalt de zorgaanbieder hoe u de zorg krijgt en waar u recht op heeft. U hoeft daar zelf niets voor te doen.


Zorg in natura.
Bij zorg in natura contracteert de gemeente of het zorgkantoor de zorgaanbieders en ondersteuning. Ook regelt de gemeente of het zorgkantoor de administratie daaromheen. U kunt met de zorgaanbieder afspraken maken over de manier waarop u zorg en ondersteuning krijgt.


Combinatie van PGB en zorg in natura.
Een mix van zorg in natura en een PGB is soms ook mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld als u een pgb heeft en verschillende soorten zorg nodig heeft. 


Zorgverzekeraars hebben de vrijheid om alleen een PGB of zorg in natura aan te bieden. Een combinatie is dus niet altijd mogelijk. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.


PGB omzetten naar zorg in natura of andersom.
U kunt een PGB voor Wlz-zorg omzetten naar zorg in natura. In sommige gevallen kunt u zorg in natura ook omzetten naar een PGB. Hiervoor stuurt u een wijzigingsverzoek naar uw zorgkantoor.